BIBS speen – Voordelen van de populaire BIBS spenen

BIBS speen strawberry maat 2Bibs speen wit

Hier ga ik proberen alles te vertellen wat je echt moet weten over de super hippe BIBS spenen. May Mays verkoop meer dan 55 verschillende kleurtjes en wij verkopen maat 1, 2 en nu ook maat 3.
Ook gebruikt mijn eigen zoontje de BIBS spenen en hierdoor kan ik ook mijn eigen ervaring met jullie delen.

Foto’s van mijn zoontje Jims met de BIBS speentjes ♥

Hunter green bibs speen Bibs fopspeen dark denim donkerblauwBibs fopspenen mustard geel

Er staan natuurlijk al een heleboel artikelen over BIBS spenen online maar omdat ik toch nog veel vragen krijg over deze beroemde speentjes, vertel ik het jullie graag in dit handige artikel
Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben dan zijn die natuurlijk altijd welkom!!

Ook zie je allemaal leuke foto’s voorbij komen die wij hebben ontvangen van onze tevreden BIBS klanten.
Deze foto’s vind ik altijd enorm leuk om te ontvangen.
Heb jij ook leuke foto’s van jouw kleintje met de BIBS speentjes en mag ik deze gebruiken voor in de webshop of social media stuur deze op naar info@maymays.nl.

Veelgestelde vragen over de BIBS spenen:

Waarom verkoop ik de BIBS spenen?

Toen mijn zoontje geboren wat had ik eigenlijk al vrij snel besloten dat ik een speentje wilde gebruiken ook in combinatie met de eerste weken borstvoeding. Wel kreeg ook ik te horen van onze kraamverzorgster dat je dit beter niet kan doen i.v.m borstvoeding maar ik vond Jims gewoon stukken rustiger met een speentje en naar mijn idee had hij hierdoor ook veel minder last van darmkrampjes en sliep hij veel beter.
Baby’s hebben gewoon een hele erge zuigbehoefte en hier kunnen ze erg onrustig van worden en hoe fijn is het dan om een fopspeentje te kunnen gebruiken.

In eerste instantie gebruikte ik een speentje van een ander merk die ik had gekregen in de een van de leuke babyboxen.
Deze viel alleen heel erg vaak uit waardoor je de hele tijd het speentje aan het terug stoppen was,
Later kreeg Jims als cadeau een BIBS speen van een vriendin en het probleem was egelijk veel minder. De BIBS speen is een stuk lichter en Jims accepteerde deze speen gelijk en ook ik vind de BIBS speentjes er enorm cute uitzien.

Voordelen BIBS spenen

De speentjes zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en dit zorgt er voor dat spenen een stuk lichter zijn dan spenen van andere merken. Het schild is gemaakt van polypropyleen en de speen is 100% BPA- en PVC-vrij.
Geheel vrij van schadelijke stoffen.

Bibs speen

Ook de vorm van de speen is erg goed bedacht, de speen heeft heeft een ronde kers vorm en dit lijkt hierdoor een beetje op de vorm van een tepel en dit stimuleert de zuigbehoefte waardoor deze speen ook erg geschikt is in combinatie met borstvoeding.

Ook de schild van het speentje is rond maar deze buigt wel van het gezichtje af zodat het kindje geen irritatie rondom de mond kan krijgen wat je wel vaak ziet bij spenen van andere merken.

De BIBS spenen zijn getest en 100 % goedgekeurd door de Europese regelgeving.

Waar komen de BIBS spenen eigenlijk vandaan?

BIBS spenen komen uit Denemarken en zijn gemaakt door het Deense bedrijf Tolico Denmark. Dit bedrijf maakt al meer dan 30 jaar fopspenen en zijn hierin dus erg gespecialiseerd. Ook zijn de BIBS spenen 100 % natuurlijk, BPA en PVC vrij, geheel vrij van schadelijke stoffen wat ik zelf ook heel fijn vind.

Waarom een BIBS speen i.p.v een ander merk?

Ik wil zeker niet zeggen dat andere merken niet goed zijn maar mijn eigen ervaring is dat vrijwel alle baby’s deze speen gelijk accepteren en omdat de speen zo licht van gewicht is valt deze veel minder snel uit.
Hiernaast zijn ze verkrijgbaar in meer dan 45 verschillende kleurtjes en is er dus altijd wel een leuke kleur die je kan combineren met de outfit van jouw kleintje. Ook worden er steeds weer nieuwe hippe bibs kleuren gemaakt en deze proberen wij dan ook gelijk toe te voegen aan ons assortiment.
Mis je een kleurtje ? Laat ons het weten via info@maymays.nl en wij proberen deze dan mee te bestellen met een volgende bestelling.

Hoelang kan ik de BIBS fopspeen blijven gebruiken?

Omdat de klassieke BIBS speentjes gemaakt zijn van natuurlijk rubber wordt er wel aangeraden om deze iedere 4-6 weken te vervangen wegens hygiëne en slijtage.

Welke maat BIBS speen moet ik nemen

Er zijn officieel 3 maten beschikbaar:

BIBS speen maat t1: geschikt vanaf 0 tot 6 maanden

BIBS speen maat t2: Geschikt vanaf 6 tot 18 maanden maar omdat ook wij en vele andere kindjes deze langer blijven gebruiken tot ze eigenlijk geen speen meer nodig hebben verkopen wij geen maat 3 (Het bolletje is vrijwel gelijk aan maat 1, het verschil zit alleen in de lengte van de speen). 

Sommige ouders gebruiken maat 2 zelfs vanaf het begin en dat is natuurlijk ook helemaal geen probleem. Maat 2 is wel een stukje langer en hierdoor kan het zijn dat een newborn baby zich verslikt en dan kunt u het beste eerst naar maar 1 gaan.
Wij zelf raden dus bij de newborn kindjes wel echt de Bibs speen in maat 1 aan.

Speen maat t3: Ook hebben wij bibs speentjes in de maat 3, officieel voor kindjes vanaf 18 maanden maar wij raden aan deze echt pas te gebruiken als jouw kleintje de bibs spenen in maat 2 niet meer accepteert. Veel kindjes gebruiken maat 2 totdat zij geen speentje meer willen. Ze zijn dus geschikt voor grotere kindjes

Verschillendematen BIBS spenen

Is een BIBS fopspeen veilig?

Het kan voorkomen dat een kindje de gehele speen zijn zijn of haar mond stopt maar ook dan is er nog niet gelijk reden voor paniek want door de 3 kleine luchtgaatjes in het schild kan het kindje altijd blijven ademen.

Verder zijn de speentjes echt uitgebreid getest door de Europese regelgeving en 100% veilig gevonden en intussen gebruiken natuurlijk ook duizenden baby’s en kindjes deze speen en hoor ik echt nooit klachten vanuit de ouders over de Bibs speentjes.

Hoe maak je een BIBS speen schoon.

Hoe gebruik je de BIBS fopspeen?

  1. Voor het eerste gebruik is het heel belangrijk de speentjes eerst 5 minuten in kokend water te leggen. LET OP: Laat de speentjes niet koken want dan worden de speentjes te heet en kan het zijn dat de kleur loslaat van het schild.
  2. Laat de speen na het koken eerst afkoelen en druk het water uit het speentje.
  3. Je kan de speen reinigen door er kokend water overheen te gieten.
  4. Vervang de speen iedere 4 – 6 weken of natuurlijk eerder wanneer de speen schade heeft zoals gaatjes of scheurtjes.Vooral wanneer het kindje tandjes heeft kan dit sneller voorkomen,
  5. Contoleer de speen goed voor elk gebruik!

Hebben jullie nog een actie op de bibs speentjes?

Ja wij hebben de volgende aanbieding: 3 BIBS spenen voor maar 13.50

Is het merk FRIGG ook van BIBS?

Nee het is echt een nieuw merk (een concurrent van BIBS) maar de speen zelf is gelijk, wel is natuurljk het uiterlijk van de speen wat anders. Het is niet dat de ene speen beter is dan de ander.

Ook verkopen wij de nieuwste BIBS speen Supreme:

Productinformatie Bibs Supreme Silicone

De schild van deze fopspeen is zacht en afgerond en laat voldoende ruimte over voor de neus.
De luchtgaatjes in het schild zorgen voor een goede ventilatie rond de mond en beschermen zo de gevoelige huid van je kindje.
Het schild is mat gekleurd. Het is gemaakt van polypropyleen (PP), dat lichtgewicht en duurzaam is.

Anders dan bij de klassieke BiBS spenen is het speengedeelte van de Supreme Silicon gemaakt van siliconen.
Dit is geproduceerd zonder schadelijke toevoegingen en wordt heel makkelijk geaccepteerd door kindjes. Het voordeel is dat het materiaal stevig is en makkelijk te reinigen. Het is een zacht materiaal wat niet plakt. Hierdoor trekt het geen onnodig vuil aan.
Het is goed hittebestendig en je kan het keer op keer steriliseren zonder de siliconen te beschadigen.

–  Supreme Silicone is een allergie vriendelijk materiaal. Transparant en neutraal qua geur en smaak.
Ook behoudt de speen zijn oorspronkelijke vorm.
– Ontworpen en vervaardigd in Denemarken.
– Exclusief en verfijnd ontwerp.

Klantfoto’s met onze BIBS spenen 

Heb jij ook een leuke foto met een BIBS speen en mogen wij deze gebruiken op onze Social media kanalen en op de webshop? Stuur de dan naar info@maymays.nl

Volg ons ook op Instagram en Facebook voor de laatste updates, winacties en veel meer toffe artikelen.