Enig resultaat

Nachtlampjes en projectors

Veel kinderen worden angstig in het donker. Zeker als ze voor het eerst op hun eigen kamer gaan slapen. Een nachtlampje kan dan zorgen voor een veilig gevoel, zonder de nachtrust van je kind te storen.

Daarnaast zijn er nachtlampjes in vele mooie kleuren en vormen. Zo dragen ze ook nog eens bij aan een leuke sfeer en kunnen ze bij de thema van je kinderkamer aansluiten.

Bekijk hier ons assortiment nachtlampjes:


Wat is een nachtlampje?
Een nachtlampje is een speciaal type lamp die veel minder fel is dan een gewone lamp. Het geeft voldoende licht om je kind gerust te stellen en het zich veilig te laten voelen, zonder dat het storend is. Een nachtlampje kan helpen bij angst in het donker en kan ervoor zorgen dat je kind sneller leert om ’s nachts alleen te slapen. Het is ook handig om een nachtlampje aan te hebben als je kind ‘s nachts naar de wc moet.
En als ouder is er nog een voordeel van een nachtlampje – je kunt de kinderkamer binnenlopen zonder de kamerlicht aan te doen en je kind wakker te maken. Handig als je even wilt checken of alles in orde is of gewoon naar je slapend kindje wilt kijken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nachtlampje?
Een nachtlampje moet natuurlijk veilig zijn voor kinderen. Een lamp van breekbaar materiaal (zoals bijvoorbeeld glas) is dus geen optie. Er zijn ook nog een paar vragen die je hoort te stellen:
• Hoe zit het met het energieverbruik? Tegenwoordig zijn de meeste nachtlampjes met energiezuinige LED-lampjes gemaakt. Maar voor de zekerheid is het altijd goed om te vragen naar het energiegebruik van een nachtlampje, anders kan de energierekening snel oplopen.
• Heeft mijn kind echt een nachtlampje nodig? Baby’s zijn vanaf de geboorte niet bang in het donker. Deze angst duikt vaak voor het eerst op rond de leeftijd van 2 jaar. Omdat licht het voor je kind moeilijker kan maken om in slaap te vallen en het natuurlijke slaapritme kan verstoren, raden we je aan om eerst een nachtlampje aan te schaffen als je kind laat zien dat hij of zij angstig wordt in het donker of als je kind vraagt of het licht ’s nachts aan mag blijven.

Babyprojectors

Een babyprojector zorgt voor een optimale nachtrust voor je kleine. Veel kleine kinderen hebben moeite met in slaap vallen. Een babyprojector zorgt met prachtige projecties, vaak in combinatie met rustgevende muziek, voor de ideale slaapruimte. Een projector voor je baby ziet er daarnaast ook nog eens vrolijk en leuk uit in de babykamer!