Toont alle 37 resultaten

BIBS spenen maat 2

ACTIE: 5 BIBS spenen voor maar 23,50 (Glow in the dark, Boheme en De Lux hebben een meerprijs)

BIBS spenen maat 2 in meer dan 50 prachtige kleuren, waaronder ook de leuke en handige glow in the dark spenen. Nu kun je echt iedere outfit combineren met een bijpassend BIBS speentje! De BIBS spenen maat 2 zijn voor de leeftijd vanaf 6 tot 18 maanden (worden vaak langer gebruikt)

Belangrijk is om de bibs fopspeen iedere 6 weken te vervangen en bij beschadiging gelijk weg te gooien.

Meer over de BIBS speen maat 2:

 • De BIBS speen maat 2. Leeftijd: 6 – 18 maanden (worden vaak al vanaf 3 maanden gebruikt).
 • Gemaakt van 100% natuurrubber en volledig vrij van schadelijke stoffen (BPA en PVC-vrij).
 • Wordt door bijna alle kinderen geaccepteerd
 • 100% vrij van BPA, PVC.
 • Voldoet aan de Europese norm: EN 1400 + A1
 • Diameter schild: 4,5cm
 • Het advies is om de speentjes ca. 6 – 8 weken te gebruiken. Daarna kun je ze het beste vervangen. Door de zuigkracht van het kindje vervormt een natuurrubber speentje snel
 • Voor het eerste gebruik 2 minuten in het koken water uitkoken.
 • Na het uitkoken kan er water in het binnenste van het speentje zitten. Dit kun je eruit drukken.
 • Speen goed laten drogen, zodat al het water verdampt is.
 • Controleer de speen voor gebruik op beschadigingen. Gebruik de speen niet indien deze beschadigd is!

Er zijn nog veel meer voordelen van de BIBS spenen – je vindt ze in dit artikel.

Natuurlijk is het fijn om spenen in meerdere kleurtjes te hebben, en daarnaast gaan kinderen ook heel lang met de maat 2 spenen mee, dus we hebben een hele leuke aanbieding voor jou:
We raden je aan om de bibs spenen van je kind elke 4 – 6 weken te vervangen of wanneer jouw kleintje al tandjes heeft kan het zijn dat hij/zij deze eerder stuk bijt. Als de fopspeen gaatjes of scheurtjes bevat moet je deze vervangen.

 4,95
 4,95
 5,95
 4,95
 4,95
Sale
 6,95
Sale
 6,95
Sale
 6,95

Waarom verkopen wij alleen BIBS fopspenen?
Toen mijn zoontje Jims net geboren was gebruikte wij eerst een andere speen, maar deze viel telkens uit. Dit hebben we een aantal weken zo gedaan tot ik van iemand een BIBS fopspeentje cadeau kreeg. Het was echt een enorm groot verschil, want de BIBS speentjes zijn een stuk lichter en Jims accepteerde de speen gelijk. Ook zien de BIBS speentjes er natuurlijk heel erg leuk uit. Destijds kon ik ze alleen bijna nergens vinden en mede daardoor ben ik ze nu ook zelf gaan verkopen. Wat ik zelf ook heel fijn vind is dat de speen is gemaakt van natuurlijk rubber en dat de speen 100% BPA en PVC vrij is, dus geheel zonder schadelijke stoffen. Ook vormt de speen zich naar het mondje van het kindje.

Is een BIBS speen veilig?
Ja, BIBS spenen zijn getest en goedgekeurd voor de Europese regels (European Standard EN 1400+A1). De spenen bevat geen schadelijke stoffen en hebben 3 gaatjies om te voorkomen dat je kindje stikt als hij of zij de speen te ver in hun mondje stopt. Bekijk de speen wel altijd goed voordat je deze aan je kindje geeft. Vooral als jouw kindje tandjes heeft! Gooi de speen altijd weg bij (beginnende) schade.

Hoelang kan je een BIBS speen blijven gebruiken?
Een BIBS speen kan je ongeveer 4 tot 6 weken blijven gebruiken en wij raden echt aan hierna een nieuwe speen te bestellen in de juiste maat voor jouw kindje. Een gebruikte BIBS speen zal altijd wat groter zijn dan een nieuw speen. Door de zuigkracht van je kindje wordt het natuurrubber van de speen namelijk groter bij gebruik. Vergelijk deze dus niet met elkaar. Heb je vragen? Je kunt altijd contact opnemen en vaak wordt deze nog dezelfde werkdag beantwoord.

Waarom moet je de BIBS fopspeen elke 4 tot 6 weken vervangen?
Na 4 tot 6 weken begint de natuurrubber weg te slijten. Om hygiënische en veiligheidsredenen raden we je daarom aan om de fopspeen van je kind regelmatig te vervangen. Bij de eerste teken van schade is het alweer tijd voor een nieuwe. Na veel gebruik kan het ook zijn dat de vorm van de speen verandert, met als gevolg dat je kindje later geen nieuwe speen meer wil accepteren. Het is dus ook een goed idee om meer dan een fopspeen tegelijk te kopen en ze met elkaar af te wisselen.

Hoe maak je een BIBS fopspeen schoon?
Voor het eerste gebruik:
Leg de fopspeen 5 minuten in kokend water. Wacht tot het is afgekoeld en druk vervolgens op het zuiggedeelte om er zeker van te zijn dat er geen water meer in de speen zit. Het is mogelijk dat het zuiggedeelte water heeft opgenomen door de gaatjes. Daarna:
Maak de fopspeen regelmatig schoon. Dit doe je door kokend water over de speen te gieten. Doe dit minimaal een keer per dag en elke keer dat de speen op de grond is gevallen. Wanneer je kindje ouder is dan 3 maanden, kun je de speen ook afspoelen met koud water als deze op de grond is gevallen.
Gebruik nooit de vaatwasser of de magnetron om de speen schoon te maken. Zo voorkom je schade aan het natuurrubber.

Kan ik de BIBS fopspenen gebruiken als ik borstvoeding geef?
Ja. De vorm van de speen is ontworpen om veel op een tepel te lijken en stimuleert de natuurlijke zuigactie van je kind. Het hoort dus geen probleem te zijn om je kind een BIBS fopspeen te geven als je ook borstvoeding geeft.

Mijn kind is nu 18 maanden. Moet ik liever een maat 3 fopspeen kopen?
Dat hoeft niet. We raden je aan om te wachten tot je kindje de fopspeen maat 2 niet meer wil. We merken dat veel kinderen heel lang met de fopspeen maat 2 speen blij zijn, vaak tot op het punt waar ze geen speentje meer nodig hebben.